Ο εφιαλτης της λευκης σελιδας

Ίσως δεν είμαστε δημιουργικοί επειδή δεν αντιλαμβανόμαστε τη πραγματικότητα. Ίσως φοβόμαστε το λευκό χαρτί επειδή δεν καταλαβαίνουμε τι έχουμε μπροστά μας.

Το λευκό δεν είναι το χρώμα του κενού, του τίποτα – αυτό είναι το μαύρο. Το λευκό είναι η ένωση όλων των άπειρων συνδυασμών χρωμάτων που μπορούν να συλλάβουν τα μάτια μας.

Συνεπώς, όταν πιάνεις το μολύβι σου, είτε για να ζωγραφίσεις είτε για να γράψεις, αναθεώρησε τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις την λευκή σελίδα μπροστά σου. Δεν καλείσαι να δημιουργήσεις κάτι από το τίποτα – έχεις μπροστά σου ήδη τα πάντα. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις τα δικά σου όρια στο άπειρο, να πάρεις τα “πάντα” και να τα μετουσιώσεις σε “κάτι” – να φτιάξεις τον δικό σου κόσμο.

Μη ξεκινάς με την αίσθηση πως πρέπει να δημιουργήσεις ή να γεννήσεις κάτι – αυτή δεν είναι δική σου υποχρέωση και είναι τεράστιο βάρος να κουβαλήσεις. Δεν είσαι Θεός.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να δεις μία πιθανότητα μέσα στο άπειρο και να την αναδείξεις. Όπως έλεγε ο Μιχαήλ Άγγελος: “Να δεις το άγαλμα μέσα σε ένα κύβο μαρμάρου και να το ελευθερώσεις“.

Επειδή ίσως η δημιουργία δεν έχει τόσο σχέση με τη γέννηση αλλά με κυρίως την αναζήτηση

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s